2010年10月17日 星期日

請向全球傳遞這封信

Dear All

Please keep list going around the world....hit forward
請向全球傳遞這封信
and add your name to the bottom of the list before you send it on!

並把你的名字放在末尾並發送
Just sign and send on, this is serious.

請一定簽名並發送,這事非同小可!
Denmark is a big shame.
丹麥是我們的恥辱
The sea is stained in red and
海洋被血染成紅色

in the mean while

但是
it’s not because of the climate effects of nature.
這不是由於自然氣候導致的


viewfile.jpg

It's because of the cruelty that the human beings (civilised human)
是因為殘忍的人類(文明社會的人)
kill hundreds of the famous and intelligent Calderon dolphins.
殘忍的殺害了上百頭人類已知並且具有高智商的卡德龍海豚


viewfile2.jpg

This happens every year in Feroe Iland in Denmark .
這種事情每年都發生在丹麥的斐羅島
In this slaughter the main participants are young teens.
這場大屠殺的主要參與者是年輕人
WHY?
為什麼會這樣?
A celebration, to show that they are adults and mature!

因為這是一場慶祝,一場顯示他們已經長大了的成人禮


viewfile3.jpg

In this big celebration, nothing is missing for the fun.
這場聲勢浩大的慶祝活動被舉辦得完美無缺
Everyone is participating in one way or the other

每一個人都有自己這樣那樣的慶祝方式
killing or looking at the cruelty “supporting like a spectator”

親自參與謀殺,或以極大的對殺戮熱情和對生命的殘忍作著一名看客


viewfile4.jpg

Is it necessary to mention that the dolphin calderon
我們有必要對卡德龍海豚有些瞭解
like all the other species of dolphins,

他們就像其他種類的海豚
it’s near extinction and they get near men to play and interact

已經瀕臨滅絕,並且有著人類一樣的反應能力和智商
In a way of PURE friendship

以一個純粹的友情的方式


viewfile5.jpg

viewfile6.jpg

They don’t die instantly
他們暫時不會立刻死去
they are cut 1, 2 or 3 times with thick hooks

他們重複地被粗粗的漁鉤劃傷皮膚
And at that time the dolphins produce a grim cry like that of a new born child

每當這個時候,我們能否聽到他們像初生嬰兒一樣稚嫩而又無力的啼哭聲?


viewfile7.jpg

But he suffers and there’s no compassion
但他們只能默默忍受,沒有一絲多餘的憐憫
while this magnificent creature slowly dies in its own blood

當這神奇的生物慢慢在自己血液的包圍中失去生命


viewfile8.jpg


viewfile9.jpg

Its enough!
我們看夠了!
We will send this mail
我們會接力發送這封郵件

until this email arrives in any association defending the animals

直道他到達環保組織手中
we won’t only read.

我們不會袖手旁觀
That would make us accomplices, viewers

因為那樣會使我們變成幫兇!看客!


viewfile10.jpg

上帝造萬物之後,又造人,並讓人管理世界,也管理海中的生物,然而......
前幾天,剛從報紙上剪下一則新聞,說是世界上最幸福的五個國家排名丹麥、芬蘭、挪威、荷蘭等,丹麥排在首位!若這種幸福是建立在如此令人震驚的行為上,實在是一點人性都沒有了!

這就是我在昨天收的一封郵件,打開後我很震驚,對於那觸目驚心的紅!像是有種東西直擊心靈
我忽然就想起,在Michael的那首《Earth song》的MV裏,那些被鐵網套住的海豚和棍棒敲擊海豹的畫面。

在此,我想引用作者Sandra Sasvari在《邁克爾 .傑克遜和人性》裏的一段話:
馬丁 .路德金說過:歷史將記取的社會轉變的最大悲劇不是壞人的喧囂,而是好人的沉默。

我們絕不要沉默。
盲目的順從和怯懦的精神是惡霸存在的原因,極端的說,是屠殺發生的原因,也是邁克爾·傑克遜逝去的原因。
我們都有掠食者的本性,我們都可能為了自我欲望而促成獵殺弱小只有一些人努力去控制它。
就像邁克爾 .傑克遜的著名的歌中唱道:如果他們問為什麼,為什麼?告訴他們這就是人性。

永遠不要沉默,請你轉發這封郵件!


3 則留言:

ya 提到...

日本海豚灣 THE COVE 也是
(2010奧斯卡最佳紀錄片 揭露日本屠殺海豚暴行)
http://firedaniel.pixnet.net/blog/post/30549176

Nathan 提到...

感謝你的資訊

雜碎瑣記 提到...

反面觀點:關於丹麥群島殺鯨的轉寄信http://www.facebook.com/notes/zhu-zheng-gang/fan-mian-guan-dian-guan-yu-dan-mai-qun-dao-sha-jing-de-zhuan-ji-xin/156737497702085